Interviuri cu Raluca Barbu, Anca Marcu, Valentin Filip

Interviuri cu Raluca Barbu, Anca Marcu, Valentin Filip

Această resursă este constituită din 6 materiale audio-video, prezentate de către:

  • Raluca Barbu, membră fondatoare a Cooperativei Produs Local Centru (Sol Bun) din Județul Brașov,
  • Anca Marcu, Directorul Cooperativei Ferma Ardeleană din Județul Cluj și
  • Valentin Filip, cadru didactic asociat în cadrul „Universității Babeș-Bolyai”, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor.

Raluca ne vorbește despre importanța colaborării cu actori din afara structurii asociative, în special în cazul cooperativelor mixte.

Anca abordează subiectul desfacerii legumelor către retaileri, ce își doresc retailerii de la o cooperativă agricolă și care sunt diferențele dintre poziția de președinte și cea de manager al unei cooperative.

Vali împărtășește viziunea despre modul optim în care o cooperativă agricolă își planifică bugetul, ne dă idei despre mijloacele prin care să creștem încrederea membrilor în cooperativă și dezvăluie diferențele între asociere, în funcție de ramura de activitate agricolă.

 

Tematici abordate

Materiale dezvoltate în 2022.

 

Vezi materialul integral aici

Hai să discutăm!

Contactează-ne!

Pentru orice întrebare, nu ezita să ne contactezi!

salut@coopnet.ro

0746 176 806

Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru de informare și resurse!

Această platformă face parte din proiectul „CoopNet 3.0 – Creștem capacitatea cooperativelor micilor fermieri”, un proiect implementat în perioada mai 2023 – decembrie 2025 de către Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj, în colaborare cu partenerii ei, Fundația Centrul de Mediere și Securitate Comunitară (CMSC) și Asociația Centrul Român de Politici Europene (CRPE), finanțat de către Romanian-American Foundation (RAF). Aceștia au inițiat în 2017 și susțin până în prezent rețeaua CoopNet, un grup informal al cooperativelor agricole de dimensiuni mici și mijlocii din România, active economic și disponibile să se implice în activități de învățare.

Programul CoopNet 3.0 vine ca rezultat al eforturilor pe care Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj le-a depus încă din 2012, alături de Fundația Centrul de Mediere și Securitate Comunitară (CMSC) și Asociația Centrul Român de Politici Europene (CRPE), pentru a crește și a consolida sectorul cooperativelor agricole din România.