Studiu asupra Uniunii de Ramură Naționale a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV)

Studiu asupra Uniunii de Ramură Naționale a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV)

Acest material a fost elaborat de către Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj (liderul consorțiului de organizații care au inițiat și susțin rețeaua CoopNet), cu scopul de a stimula menținerea uniunilor naționale de ramură și a contribui la un sector mai organizat al cooperativelor agricole din România. Ne-am propus ca, printr-o serie de trei materiale, să creștem capacitatea cititorilor de a înțelege concepte și informații despre uniunile de ramură existente în România, dar și informații despre cooperativele agricole din țară.

 

Uniunii de Ramură Naționale a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV) este cea mai importantă structură de reprezentare a cooperativelor agricole ce activează în sectorul vegetal. UNCSV reprezintă și apăra interesele acestora în relațiile cu administrația publică, autoritățile statului, alte persoane fizice sau juridice, publice ori private, organisme naționale și internaționale și cu asociații internaționale echivalente, pentru susținerea și promovarea principiilor cooperatiste. Vă invităm să lecturați materialul ce poate fi vizualizat prin apăsarea butonul de mai jos.

Descarcă materialul complet

Hai să discutăm!

Contactează-ne!

Pentru orice întrebare, nu ezita să ne contactezi!

salut@coopnet.ro

0746 176 806

Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru de informare și resurse!

Această platformă face parte din proiectul „CoopNet 3.0 – Creștem capacitatea cooperativelor micilor fermieri”, un proiect implementat în perioada mai 2023 – decembrie 2025 de către Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj, în colaborare cu partenerii ei, Fundația Centrul de Mediere și Securitate Comunitară (CMSC) și Asociația Centrul Român de Politici Europene (CRPE), finanțat de către Romanian-American Foundation (RAF). Aceștia au inițiat în 2017 și susțin până în prezent rețeaua CoopNet, un grup informal al cooperativelor agricole de dimensiuni mici și mijlocii din România, active economic și disponibile să se implice în activități de învățare.

Programul CoopNet 3.0 vine ca rezultat al eforturilor pe care Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj le-a depus încă din 2012, alături de Fundația Centrul de Mediere și Securitate Comunitară (CMSC) și Asociația Centrul Român de Politici Europene (CRPE), pentru a crește și a consolida sectorul cooperativelor agricole din România.