Certificare Lapte de pășune (PRO Weideland)

Certificare Lapte de pășune (PRO Weideland)

Photo by George Toma on Unsplash

În ultimele decenii, cerințele consumatorilor pentru produse alimentare de calitate superioară și provenite din surse sustenabile au crescut semnificativ. În special în sectorul agricol, certificările ecologice și cele care promovează bunele practici agricole au devenit esențiale pentru a răspunde acestor cerințe. Consumatorii sunt din ce în ce mai interesați de proveniența produselor, de impactul acestora asupra mediului și de bunăstarea animalelor implicate în producție. În acest context, certificarea PRO Weideland se prezintă ca o soluție pentru fermierii care doresc să își alinieze practicile agricole cu standardele de sustenabilitate și să își crească valoarea adăugată a produselor.

Unul dintre obiectivele principale ale acestei lucrări este de a explora modul în care certificarea PRO Weideland poate contribui la creșterea valorii adăugate a laptelui și produselor din lapte comercializate de fermieri. Prin adoptarea acestei certificări, fermierii nu doar că pot îmbunătăți calitatea produselor lor, dar pot, de asemenea, să acceseze piețe noi, să beneficieze de prețuri premium și să își sporească vizibilitatea și credibilitatea pe piață.

Descarcă materialul complet

Hai să discutăm!

Contactează-ne!

Pentru orice întrebare, nu ezita să ne contactezi!

salut@coopnet.ro

0746 176 806

Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul nostru de informare și resurse!

Această platformă face parte din proiectul „CoopNet 3.0 – Creștem capacitatea cooperativelor micilor fermieri”, un proiect implementat în perioada mai 2023 – decembrie 2025 de către Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj, în colaborare cu partenerii ei, Fundația Centrul de Mediere și Securitate Comunitară (CMSC) și Asociația Centrul Român de Politici Europene (CRPE), finanțat de către Romanian-American Foundation (RAF). Aceștia au inițiat în 2017 și susțin până în prezent rețeaua CoopNet, un grup informal al cooperativelor agricole de dimensiuni mici și mijlocii din România, active economic și disponibile să se implice în activități de învățare.

Programul CoopNet 3.0 vine ca rezultat al eforturilor pe care Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj le-a depus încă din 2012, alături de Fundația Centrul de Mediere și Securitate Comunitară (CMSC) și Asociația Centrul Român de Politici Europene (CRPE), pentru a crește și a consolida sectorul cooperativelor agricole din România.